CHURCH LANE

PROJECT DETAILS

Location: Bath

Type: Refurbishment and New Build

Status: Complete

PROJECT TEAM

Contractor:  MAKE

Architect:  CASA Architects

Structural Engineer:  Giraffe Engineering

Family living

The client wanted to create a home that both family and friends would feel comfortable relaxing in.  Sliding doors retract into a hidden pocket making the entertaining area lead naturally into the garden blurring the line between inside and outside. 

“MAKE were very good at breaking down the decision-making process into manageable chunks.  I never felt rushed and Jon [Project Surveyor] was very helpful in increasing my knowledge so that I could make informed decisions.”

Church Lane Client

Relationships

Building a home should be an enjoyable process and as a main contractor, MAKE’s role is to take any concerns and pressure away from the client.  

The proximity of the main site entrance at Church Lane to neighbours meant it was critical that the MAKE team focussed on building strong relationships within the community that would continue through until the clients moved into their new home.  

Sustainability

In addition to ensuring that every possible part of the original building was utilised, it became key during the design process that the extensive alterations should make as little environmental impact as possible. 

Recycled insulation was used within the wall cavities and the installation of an air source heat pump plus photo voltaic panels control a consistent ambient temperature and power the electricity.

Featured Projects
Computer generated image of swimming pool in large private residence with soft landscaping and outdoor water feature
stone and wooden cladding on exterior of passivhaus and passive house building set in greenery
Dark bespoke joinery kitchen with bifold doors overlooking the countryside