Dark bespoke joinery kitchen with bifold doors overlooking the countryside

FIELD HOUSE

PROJECT DETAILS

Location: Somerset

Type: Residential

Status: Complete

PROJECT TEAM

Contractor: MAKE

Project Architect: PH Studio

Planning Architect: NVB Architects

Structural Engineer: Momentum

Services Engineer: Greengauge

Converted Barn

Whilst it may seem a sensible, simple and sustainable option, transforming an existing agricultural barn to a new home can only be granted if it is classified as a Class Q permitted development.

Field House is a striking example of a successful Class Q development built to Passive House principles to create a low energy home.

Collaboration

As architects themselves, the client’s vision integrated beautiful bespoke joinery throughout which complimented a remarkable home set within an uninterrupted landscape.

Wood panelling with shadow gap lit up with LED lights and green painting

Complexities

MAKE ensure every project is led by an experienced Site Manager based at the location throughout the build.  This is particularly important considering agricultural sites are often remote and notoriously challenging to access.  

With the added test of snow and flooding during the winter months, the benefit of a Site Manager safeguarded the quality of finish and the project budget. 

Featured Projects
stone and wooden cladding on exterior of passivhaus and passive house building set in greenery
Computer generated image of swimming pool in large private residence with soft landscaping and outdoor water feature