Luxury indoor swimming pool with views over landscape and indoor planting

The Farthings

PROJECT DETAILS

Location: Stourbridge

Type: New Build

Status: In Progress

PROJECT TEAM

Contractor:  MAKE

Project Architect:  Oxford Architects

Planning Architect:  Austin Design Works

Structural Engineer:  Momentum

Quantity Surveyor: Greenwood Projects

Interior Design: Rigby & Rigby

Computer generated image of large residence set within large plot of land in the countryside

Quality

As with any home, quality of craftmanship is central to the success of the project.  Farthings has benefitted from London based, Rigby & Rigby designing the interior and the project is due to be completed at the end of 2021.

Luxury dining room interior inspiration with glass door and glass walkway

Aspirational

Having lived and worked within the area for many years, it was the client’s ambition to build a home designed for family life without compromising on quality.  Health and fitness were central to the brief and this was combined with bespoke elements to ensure their home was future proofed for generations to come.

Computer generated image of swimming pool in large private residence with soft landscaping and outdoor water feature with aston martin suv

Groundworks

Located on a plot within a generous landscape, the original property was dismantled to create space for the newly designed home.  Levelling the topography formed the initial stage of the significant preparatory groundworks prior to the steel frame being erected.

Computer generated image of expensive glass cylindrical lift with shadow gap stairs and luxury kitchen in residential property
Luxury home gym indoor weights and peloton bike with glass doors and wooden joinery
Computer generated image of large property and house with swimming pool and landscaping
Featured Projects
Computer generated image of large luxury new build and restoration residence clad in stone with swimming pool
Coswold stone and timber wooden cladding on exterior of passivhaus and passive house building set in greenery
passive house barn conversation with Dark blue bespoke joinery kitchen and bifold doors overlooking the countryside