Alwyn Mill

Residential

Designed by Make: This project explores the conversion of an abandoned and dilated mill. We have sensitively retained the mill, warehouse and outbuilding whilst adding contemporary additions in the form of a glass walkway, sedum roofed living quarters, and a shuttered concrete car port.

The main living space is situated within the old Mill with double height spaces and galleries taking in scenic views of the lake. A ‘secret’ staircase is inserted all the way though the building connecting the different parts of the home.

Outside, the access has been improved creating a formal entrance court whilst a low level red brick walled garden evokes the sense of a english working manor, reimagined for twenty-first century living.

 


 

Project Status

Planning

Architect and Cost Consultant

Project Team

Make Projects Ltd